Over mijzelf

Ik ben Esmeralda Jongmans

Opgegroeid in een gezin met verbintenissen in de bouwwereld, heb ik van jongs af aan meegekregen dat elk huis een stevig fundament moet hebben: een stevige basis waarop het huis in elke situatie kan blijven staan.

Dat geldt voor iedereen: het belang van het hebben van een stevige basis waarop en waarmee je veranderingen en uitdagingen in het leven aan kunt en kunt dragen.

Ondersteuning voor deze basis, dit fundament, heb ik ook gevonden bij de studie Andragologie. Tijdens deze studie ben ik gefascineerd geraakt door wat mensen beweegt en hoe mensen bewegen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen in staat is om te veranderen.

Sinds 1987 begeleid ik mensen die voor een verandering in hun werk of levensloop staan – al dan niet verwacht – en die verantwoordelijkheid willen nemen om daar hun weg in te vinden.

Mijn kennis en inspiratie

Ik heb diverse opleidingen gevolgd waaronder de opleiding Bejegenkunde aan de Relatiestu-dio in Gent/Den Haag, de opleiding tot psychosociaal therapeut aan het Boswijk Instituut in Doorn en de opleiding Rouw- en verliesbegeleider bij het Landelijk Steunpunt Verlies in Amersfoort.

Daarnaast haal ik mijn kennis en inspiratie uit het gedachtegoed van de stoïcijnse filosofen.

De keuze voor studie en bijscholing zijn ingegeven door wat ik zelf heb meegemaakt en wat ik voor de kwaliteit van begeleiding in mijn werk nodig acht. Om mijn cliënten het beste te kun-nen bieden, hecht ik veel waarde aan voortdurende nascholing.

Zo blijf ik werken aan mijn eigen fundament. Dit houdt nooit op!

Ik woon samen, er zijn geen kinderen in onze relatie gekomen. Een groot gemis wat door an-deren vaak niet als zodanig wordt gezien en erkend. Een verborgen verlies waarmee ik heb leren leven en waar ik anderen graag in wil ondersteunen.