Esmeralda Jongmans

Esmeralda

Opgegroeid in een gezin in de bouwwereld, heb ik van jongs af aan meegekregen dat elk huis een stevig fundament moet hebben: een stevige basis waarop en waarmee je veranderingen in het leven aankunt. Die basis heb ik onder meer gevonden bij de studie Andragologie. Tijdens deze studie ben ik gefascineerd geraakt door wat mensen beweegt en hoe mensen bewegen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen in staat is om te veranderen.

Sinds 1987 begeleid ik mensen die voor een verandering in hun werk of levensloop staan – al dan niet verwacht – en de verantwoordelijkheid willen nemen om daar hun weg in te vinden. Ik heb diverse opleidingen gevolgd waaronder de opleiding tot therapeut aan het Boswijk Instituut in Doorn en de opleiding Rouw- en verliesbegeleider bij het Landelijk Steunpunt Verlies in Amersfoort.

De keuze voor studie en bijscholing zijn ingegeven door wat ik voor de kwaliteit in mijn werk nodig acht en door wat ik zelf heb meegemaakt. Zo blijf ik werken aan mijn eigen fundament. Dit houdt nooit op! Ik woon samen, er zijn geen kinderen in onze relatie gekomen. Een groot gemis waarmee ik heb leren leven en waar ik anderen graag in wil ondersteunen.